Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za kvalitní kulturní a nemoučnatý pokrmR^R^R^

0 0
možnosti

Tak ty současně prodávané banány jsou skutečně bez chuti. Někde jsem před časem četl, že odborníci neradí opice v ZOO krmit prodávanými banány, protože jejich výživová hodnota je téměř nulová.

0 0
možnosti

Souhlasim! Proc nemuzeme mit v obchodech poctive ceske banany?

2 0
možnosti

S těmi banány to bylo tak, že jakousi hospodyńku v 90. letech na ulici oslovili novináři s tím, jak se jí v nabyté svobodě žije, a ona že jo, že je to bezva, a oni cože podle ní bylo za socialismu špatně, a ta poctivá duše si zrovínka vzpomněla na shánění cizokrajného ovoce před vánoci a řekla, že nebyly např. banány. Pak to kdesi otiskli a bác ho. Zastánci starých pořádků a různí kverulanti z podstaty si to vzali jako primitivní záminku a téma banány začali cpát do každé diskuze o zločinném bolševickém systému, aby tak zesměšnili oponenty a bagatelizovali zrůdnost komunistické vlády. Ne opravdu, o banány nešlo. Šlo o to, že socík se prožral sám zevnitř a mimo totality a nesvobody se shánělo doslova všechno, od gumiček do stěračů až po násady na krumpáče. Mimochodem mimo vás dnes téma banány čtu permanentně jen ze strany obhájců té rovnosti v bídě. Ostatní seriózní kritici socíku mají jiného kritického materiálu opravdu přehršel. Karma.

7 0
možnosti
Foto

Můžete jmenovat nějaké zastánce starých pořádků, třeba Jakeše, že začali vyzdvihávat nedostatek banánů?

0 0
možnosti

:) karmu podpaluji a tiše odcházím.

2 0
možnosti
Foto

A co se kol Favorit týká, mám úplně jinou zkušenost než jsou uvedené níže. Žádné úplatky ani vyhrožování Orgánem lidové kontroly či co....

Měla jsem superlehkého galuskáče vyřazeného z cyklistického oddílu Favorit Brno.

Tatínek mi ho přestříkal na stříbrno, na berany jsem si zvykla a když jsme jeli "na kola" do Hostýnských a Vizovických vrchů, vždycky jsem byla první nahoře a pokecala s traktoristou - to kolo bylo prostě lehčí než mašiny ostatních.

0 0
možnosti

Kolik lidí asi mělo přístup k vyřazeným galuskáčům z Favoritu Brno? :-P

1 0
možnosti
Foto

Fascinuje mne ve světle této diskuse jak zdejší bijci socialismu měli zmáknuto (slovy jednoho zelináře kterého jsem potkala při studentské brigádě) "jak se mele mak".

Takže jste se v tom, milí zlatí, rochnili, nosili si domů, odpracovali polovinu pracovní doby a teď máte plná ústa opovržení.

Ke komu - k těm co se chovali jako vy?

1 2
možnosti
Foto

P.S. pro Vokouna - já ani má rodina jsme se tak nechovali.

já jsem v roce 1990 maturovala a můj otec se z politických důvodů nedostal na školu a studoval při (někdy až 3) pracovních poměrech.

0 0
možnosti

J16a21n 62D86r35t19i85n93a

9. 9. 2018 14:14

1984. Dostavam echo ze po poledni prestavce budou v mistnim "kola a sici stroje" TRI (!!!) favoritky. Ve 12 zacina dvojhodinova prestavka a ja si stoupam ke dverim. Po jedne si me vsima nejaky manik a stoupa si za me. Za deset minut dve ma fronta uz dobrych tricet metru. ve 14:00 oteviraji a skokem hodnym Boba Beamona kombinovaneho s Dickem Fosburym uchvatim vysnenou favoritku za sedlovou trubku. Dokazal jsem to, uz mi ho nikdo nevezme !!!! ...... Vcera jsem (uspesne) shanel boty do hor (mam cislo 49) a prosel vsechny tri (!!!) prodejny se sportovnim zbozim ktere v nasem 16ti tisicovem mestecku mame. Vsechny maji specialni oddeleni pro cyklisty. Je tam vsechno - od detskych odrazedel pres spickove kolobezky od Kostky az k elektrokolum pres 100000Kc. Kdyz zavzpominam na svoji favoritku (zrovna pred mesicem jsem ji daroval kolegovi staromilci), pripadam si trochu jako Martan....

3 0
možnosti

Někdy k nakupování za totáče nemusel být fištrón, ale i kus štěstí. Já například jsem v tehdejší Sportce vyhrál 10 tisíc na číslo sázenky a když jsem si nesl výhru domů, všiml jsem si rodící se fronty u Kol-šicích strojů. Hned jsem se zařadil a koupil rovnou dvě kola - pro mne Favorita, pro ženu Esku. Dlouho předtím a dlouho po tom nebylo po kolech ani vidu, ani slechu. :-)

5 0
možnosti

J96a55n 42D85r39t54i19n51a

9. 9. 2018 14:15

no vida, nestal jste nahodou tenkrat ve fronte za mnou ???

0 0
možnosti
  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,92
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik