Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Řekl bych, že posuzování kvality socio-ekonomického systému podle dostupnosti banánů, dokazuje správnost Darwinovy teorie o opičím původu člověka...

11 0
možnosti
VV

Hezky jste to popsal. Moje o 8 leta starsi sestra porad vypravela jak ji mama k sestym narozeninam za protektoratu upekla ananasovej dort. kdaz jsem byl zvedavej co je to taky ananas, dozvedel jsem se jen ze tropicke ovoce. internet tenkrat nebyl a v socialistickejch knizkach se o nem radeji nezminovali. takze cosi o ananasu jsem se dozvedel poprve na vojne, kdyz nam zastupce velitele pro veci technicke vypravel ze jeste pred jeho vojenskou karierou byl na navsteve u nejake pribuzne v Antverpach. a ze tam byla nejaka konzervarna a ti kapitalisticti veprove ty vykrajene prostredky a kraje vyhazovali do pristavnich vod. Ale aspon nam vysvetli jak vypada. Dokonce nam ho i na tabuli nakreslil.

A prvne jsem ho na vlastni oci spartil nekdy v roce 667 nrbo 68. tenkrat otevreli na vaclavaku novou prodejnu ovozelu a kupodivu tam i ty ananasy meli. protoze je nikdo nezna, lide se o ne neprali ani nezmizely behem hodiny.

2 3
možnosti
Foto

Kdy jsem poprvé spatřil ananas, ani nevím. Poprvé jsem ho jedl ve formě kompotu. Později jako syrový mi nikdy moc nechutnal...leda chuťově vylepšený rumem:-P.

3 0
možnosti
Foto

Pěkný článek. Už jen za perex karma. R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení

0 0
možnosti
JL

K pobavení i k zamyšlení. Velmi zdařilé antinostalgikum.R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik