Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Dnes máme bohatý sortiment všeho druhu, stačí si správně vybrat, prý ale nejlépe české produkty, u nich je občas lepší garance jakosti. :-) Dřív byly fronty nejen na banány, pomeranče, ale i na základní potraviny, dokonce přídělové lístky. Můj otec mi poslal po válce ze zahraničí v krabici věnec banánů, vzala jsem je do školy ochutnat, byli jsme jejich fádní chutí zklamáni, tenkrát nebyly u nás banány vůbec ani známé. Lidé stojí i dnes rádi ve frontě na to, co je nedostatkové, třeba momentálně zlevněné máslo.

0 0
možnosti
LH

Za komunistů jsem byl dělník na tři směny a zrovna tak po revoluci dělník na tři směny.A mohu říci, že za komunistů jsme jako dělníci měli více svobody než dnes (nyní jsem v důhodu, takže popisuju stav k r.2015).

Dělali jsme tenkrát na normy a za jeden kus bylo od 0,50 do 5,- Kč, záleželo na velikosti a pracnosui kusu, takže každý se snažil.Pokud někdo udělal méně NIC SE NEDĚLO, akorát měl menší výplatu.Nyní se také dělá na normy, ale pokud nesplníte normu za celý měsíc, tak je výhružný dopis a pokud nesplníte druhý měsíc, tak je VYHAZOV s tím, že "NEPLNÍTE PRACOVNÍ POVINNOSTI".

Pokud jsme tenkrát měli nějakou stížnost či požadavek na vedení závodu přes ROH se všechno splnilo, popř. za kritiku vedení závodu NÁS NIKDO NEVYHAZOVAL.

V dnešní době si NEDOVOLÍTE (opět nevím jak je to dnes, ale až do r.2015 tomu tak bylo) něco kritizovat PROTOŽE ZA TO JE VYHAZOV natož chtít zlepšit nějaké podmínky.

Za komunistů nás nikdo NEŠMÍROVAL kolikrát jdeme na záchod a jak dlouho tam jsme, dneska jsme šmírováni na každém kroku (RESPEKTIVE ZÁCHODY JSOU NA CHODBĚ A POKUD CHCETE OPUSTIT DÍLNU, TAK SI MUSÍTE ODČIPNOUT a to se zaznamená v kanceláři v počítači).

Zrovna tak manželka vypravovala, jak oni jsou kontrolovaní jestli si nepovídají mezi sebou (sedí spolu u jednoho stolu a pracují).Otrokář to zdůvodňoval tím, že PUSA MLUVÍ A RUCE STOJÍ.

A tak bych mohl vyjmenovat desítky případů kdy se dnes jako dělníci máme hůře než za komunistů.

5 4
možnosti
MS

Taky proto, co zde uvádíte, socialismus zdechl na úbytě. Nemakalo se, ale chodilo do práce. Ještě jste zapomněl dodat, že každý měl doma něco z toho, s čím pracoval. Dělník nářadí, úředník kancelářské potřeby. Kdo nekradl, okrádal rodinu. A že se na většině pracovišť hojně popíjelo, o tom jste se taky nezmínil. Holt, zlatý totáč. :-P

10 1
možnosti
VF

Asi proto se píše v bibli o sedmi letech hladových a sedmi letech hojných. Co bylo nedostupné, dnes máme. Ani si toho nevážíme. Nejde jen o banány, že.[>-]

4 0
možnosti
VK

R^ Nostalgici vzpomínají, jak bylo za socíku krásně, ale lidé umírali na drátech a v Jáchymově.

5 2
možnosti
Foto

Jáchymov byla 50. léta a naprostá většina lidí emigrovala přes hraniční přechod..

1 1
možnosti
Foto

Banány také nepatří k mému nejoblíbenějšímu ovoci.

Mimochodem, asi před rokem se nedalo sehnat máslo, v obchodech jen zářily prázdné regály.

4 1
možnosti
PM

To teda nevím jestli se nedalo sehnat máslo, mám pocit, že maximálně prostě musel člověk do vedlejšího krámu. A za pár dní bylo máslo všude, jen bohužel za jinou cenu.

2 0
možnosti
Foto

Svoboda prochází plícemi :-)

Ale jinak dobrý R^

0 0
možnosti
Foto

Šel jsem do drogérie kupovat lepidlo Herkules, a donesl jsem si kolíčky na prádlo.

0 0
možnosti
Foto

Některé věci se dají spojit i kolíčky - třeba prádlo se šňůrou. Ale Herkules je Herkules.

1 0
možnosti
VF

Tatínek mě a bratra přesvědčoval, že naše ovoce na zahrádce je lepší, než banán a MĚL pravdu. Sehnal nám čtyři podpultové, ještě nezralé banány - brrr.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. Dokonce bych v případě rajčat řekl, že mezi rajčetem ze zahrádky a rajčetem ze supermarketu je větší, než mezi banánem a mandarinkou.

3 0
možnosti
PK

Tak já radši mandarinky než banány a faktem je,že jsem na Philco Ford stál přes noc, ale byla to sranda, pokecali jsme,,,R^

4 0
možnosti
AK

Táta mi vysvětlil, že lepší postup byl navštívit po dohodě paní Sopé, vedoucí prodejny Merkurie, té předat Kčs 500,- na pivo a za odměnu si pak odvézt za Kčs 8.500,- pračku Ford Philco...

0 0
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik