Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nuž čo, už ani Popelka nie je čo bývala :-) Videla som nejakú americkú a tam jazdili na korčuliach...Vtipne Ste to napísalR^R^

4 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, Janka:-)

1 0
možnosti
VM

Dost se bavím, jak všichni sborem kritizují tuto pohádku. Podívali jsme se na ni se zvědavostí a s pocitem, že nemáme srovnávat. Koneckonců Norové natočili tuto pohádku, protože mají rádi tu naší a především pro své diváky, tak jim ji nestrhejme. Srovnáváme nesrovnatelné: naši pro českého diváka a norskou pro domácího diváka, tak toho nechme. Kdo se chce podívat, ať se podívá, kdo ne, ať nechá být.

2 1
možnosti

K čemu pocit, že nemáme srovnávat? Je to remake. Smysl má jen tehdy, pokud překoná originál.

6 0
možnosti
VH

Ano, Norové se snažili udělat remake, ale na naši Popelku, prince, nádhernou hudbu.. To prostě nemá. Zamíchali tam gender, rovnoprávnost, zženštělost mužů, homosexualitu... Škoda. Jinak jejich Popelka je také krásná dívka, exteriéry úžasné, prostě krásná norská příroda.. Nechápu, proč do tradiční pohádky tahat gender a podobné nesmysly.

10 0
možnosti

Pohádku jsme viděli...

... zatímco na českou verzi z roku 1973 se rád podívám kdykoli, norský remake už nikdy vidět nemusím.

Hodnocení ČSFD: Popelka 1973 - 86%, Popelka 2021 - 46%

5 0
možnosti
Foto

Jo, jo. Je to velký rozdíl..

1 0
možnosti
Foto

;-D...Děkuji za informaci předem, zůstanu věrná naší Libušce příp. Evičce, ráda si hlídám tlak, zahraniční Popelky mne většinou uvedly do stavu deziluze, a to já si ráda hýčkám svůj obláček, na kterém si klidně pluji. Čím vším Vy jste nebyl..., již chápu, že je obtížné získat družstevní byt;-)R^

5 0
možnosti
Foto

Ještě se mi líbí Popelka natočená v produkci studia W. Disney z r. 2015. Doporučuji:-)

3 0
možnosti
Foto

Ještě že se toho nedožila naše televize a já to neviděl. Viléme, BDSM nemá chybu.

9 0
možnosti
Foto

Tohle bytové družstvo má něco do sebe, Davide:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Geniální český malíř, ilustrátor a spisovatel Josef Lada předběhl všechny o několik desetiletí, když napsal pohádku "O Popelákovi". V roce 1986 zfilmovala Vlasta Janečková. Norskou verzi jsem neviděla a určitě neuvidím.

Vám karma:-)

P.S. Mně se líbí i Popelka s Evou Hruškovou.:-)

5 0
možnosti
Foto

BDSM;-D. Shlédnul jsem hodnocení na CSFD, hodně velká slabota. Knírek jsem viděl na fotce a když jsem si přečetl Váš článek, Viléme, asi ještě více nesnáším gender. Je to vtipně napsané a gratuluji k titulce. Jasná karmaR^:-)

9 0
možnosti
Foto

děkuji, Jaromíre. A vítám vás po pauze zpět:-)

1 0
možnosti
Foto

Už klasická česká Vorlíčkova Popelka je na 70. léta minulého století dost feministická a emancipovaná oproti původnímu pohádkovému obrazu ušlápnuté chudinky. No a nějaké ty trávící pochody jsou lidstvu vlastní, v tom by moderní člověk neměl vidět nic kontroverzního. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 283
  • Celková karma 27,60
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik