Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Myslím, že slovo "nenávist" se zneužívá a již ztratilo svůj původní význam. Ale to není nic divného, takových zneužitých slov je dnes mnohem více a zkresluje to skutečnost.

Ti tři jmenovaní komunální politici jistě v mnohých lidech vzbuzují nevoli, ale pochybuji, že nenávist. Nenávist je velice osobní, přímo intimní vztah, který vzniká za vypjatých okolností. Avšak šarády, kterých se tito pánové dopustili, jsou, pokud by nebyly tolik propagovány médii, nepozoruhodné až směšné.

V souvislosti s řeporyjským tančíkem jsem zavzpomínala, jak jsme si dávali v Praze spicha "u tanku" nebo "pod ocasem"; tak jestli i v Řeporyjích se vžije "sejdeme se u tanku".

Jen je smutné, že toto všechno se odehrává v době, kdy se vzpomíná 75. výročí konce světové války!;-€

9 1
možnosti
MK

Tito hoši se zviditelňují za svěřené peníze jako by nebylo nic důležitějšího.

30 3
možnosti
MN

Ty stovky lidí, které Rusáci odvlekli z ČSR a obvykle zavraždili, příp. zavraždili přímo zde, jsou Ti málo ?

1 0
možnosti
VB

Když v Estonsku stěhovali z centra Tallinu sochu „rudoarmějce“ na vojenský hřbitov, vysloužili si útok hackerů a při potyčkách byl jeden mrtvý a ranění.

Sochy, busty, cedule, pomníky šířil bývalý Sovětský svaz stejně jako když pes „občuráváním“ ohraničuje své teritorium. Byla to současně místa jeho uctívání a vyjadřování poroby. Pro Rusko, které od něj zdědilo způsob myšlení i rozpínavost, mají pomníky důležitou propagandistickou roli.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728903

9 6
možnosti
VB

Rusko vlastně vyneslo nad dotyčnými fatvu, tak jako Irán nad Salmanem Rushdím. Proto se s ním má zacházet stejně jako s Iránem.

5 13
možnosti
AK

Jo a kdyby ho dostalo před soud, dostal by 15 dní nucených prací.

Celý Rushdie, že?

4 0
možnosti
JH

J16a39n 69H45y34n50e13k

3. 5. 2020 9:37

O těch magorech z Prahy nemá vůbec cenu psát.

17 3
možnosti
VB

Jste z Prahy? To máte pravdu.

6 1
možnosti
MP

R^No, popsal jste to pěkně!:-)

11 0
možnosti
JF

Na hysterické výkřiky tu i cizozemské rudé chátry - za jiné ten idiot Černohorský vyhrožující smrtí za odstranění Koněva - kvůlivá marginálnímu problému sejmutí štátuje sovětského oficíra - ochotně vrtícími v zájmu zakrytí současných existenciálních i zdravotních problémů velkoRuska psem - bo další Krym už není k dispozici - není důvod reagovat. A vyjádření nějakého arogantního Rusáka přirovnávajícího Koláře k Heydrichovi volá po jeho odborné psychiatrické léčbě psychofarmaky, ve které - třeba se sedmi statečnými na Krasnoj ploščadi v srpnu 1968 - mají Rusové letité osvědčené zkušenosti. O to víc je ale třeba dávat bacha na jejich imperiálně ýbrmenšovské choutky a velmi pléduji za paritu v diplomatickém zastoupení - proč zde mají pro tak malou zemičku cca 13o diplomatů, když my máme na ambasádě v Moskvě na tak velkou zemi jen cca 30 lidí? Jasná zpráva - pro jejich agenty s diplomatickým krytím jsme otevřená brána do Schengenu ... :-P

21 13
možnosti
JF

Vidím, že jsem pohoršil Chmela i Chmelařovou, a dokonce dva Řezníky ... potěšení na mé straně! :-)

4 0
možnosti
AK

Respekt vytiskl pomluvu cizího státu. Žádný důkaz ničeho nepředložil.

Tato fake news - česky řečeno lež - je součástí něčeho, čemu se říká hybridní válka, která má 2 fáze:

1) Někdo je z něčeho osočen.

Ne obviněn, protože to bychom se pohybovali na půdě práva a bylo by třeba předložit důkazy a vyslechnout rozhodnutí soudu.

2) Na základě pouhého osočení se přijmou politická rozhodnutí.

No a my uvidíme, čemu to má sloužit.

Snížení počtu pracovníků ruského velvyslanectví? Vypovězení velvyslance?

Rozhodně je to kampaň určená ke zhoršení vztahů s Ruskem. Důvody k tomu můžou být jen dva.

Prvním je militantní nenávist některých lidí vůči Rusku jako nástupci Sovětského svazu, který reálně osvobodil více než polovinu Evropy a výročí osvobození od nacismu, které se blíží.

Druhý důvod může být ekonomický. Máme přestat kupovat ruskou ropu a plyn? A radši kupovat podstatně dražší odjinud? Kdo bude dodavatelem u dalšího bloku jaderné elektrárny? Atd. atd. Ekonomických zájmů na zhoršení vztahů s Ruskem je možno nalézt celou řadu.

39 13
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 10
možnosti
AK

To už je zase další příběh podobný tomu o údajné otravě Skripalových novičokem, kdy britská strana zabránila kontaktu otce i dcery s mezinárodními médii a tak skutečná pravda nikdy nebyla zjištěna.

A opět se jedná o tajné služby. Kdyby to s nimi spojené nebylo, rychle by se dalo zjistit, že je to nesmysl - tak jako když Kalousek v PS vyprávěl, jak Agrofert zneužívá distribuce roušek a respirátorů k distribuci vlastních výrobků. Měl smůlu, protože to s tajnými službami nic společného nemělo a tak se snadno dalo ověřit, že lže.

9 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 4
možnosti
SB

Umím si představit, že někomu se nelíbilo to, že Koněv tu má svou sochu.

Umím si představit, že někomu se nelíbilo to, že v Praze není žádný památník vlasovců.

Ale neumím si představit, že někomu mohlo vadit, že se náměstí jmenuje Pod Kaštany. Toto přejmenování bylo jen za tím účelem, aby ruské straně byl učiněn nějaký naschvál. Jako když se Škopková přes plot hádala s Konopníkovou.

Ano, Praha na to měla bezesporu právo. Je to na jejím území, může o tom rozhodovat ona a nikomu jinému do toho nic není.

Já také nepíši, že to byl protiprávní krok. Já píši, že podle mého osobního názoru to byl krok hodný čtrnáctiletých děvčat, které si dělají naschvály v důsledku souběhu ženské haštěřivosti a probíhající puberty.

42 1
možnosti
Foto

To je v pořádku. S tím, co píšete, nemám problém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 25,75
  • Průměrná čtenost 1541x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik