Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Velmi pěkně a pravdivě napsaný článek

V diskusi čteme obvyklé nesmysly, které píší hysteričtí přátelé Ruska vždy, když se někdo nezachová přesně tak, jak si Rusko přeje. Ještě nedávno psali stejní lidé hysterické příspěvky ohledně Ukrajiny, potom ohledně Sýrie a naposledy ohledně koronavirové "apokalypsy".

1/ Tvrzení, že nás Rusko potrestá zdražením ropy jsou směšné. Rusko je nyní rádo, že ropu od něj vůbec někdo kupuje, její cena spadla na třetinu. Kdyby si Rusko dovolilo jednou jedinkrát zaplést do ropy politiku, stalo by se pro všechny nedůvěryhodným partnerem a navždy by se odepsalo jako spolehlivý dodavatel. Moskva dodávala Západu ropu i plyn jako poslušný psík i v době nejzuřivější studené války a bude to dělat i nadále. Opravdu nemám obavy.

2/ Nahrazení sochy krvavého Koněva památníkem osvoboditelům Prahy je správná věc. Koněv za naši svobodu nepadl. Život položily tisíce bezejmenných vojáků. Jim patří náš dík.

3/ Socha samotná nebyla válečným hrobem ani památníkem. Památníkem mohl být maximálně celek, jehož byla socha součástí. Před odstraněním bylo jasně řečeno, že bude nahražena památníkem vojákům, kteří nás osvobodili. Rusko by mělo řešit své vlastní problémy, má jich dost. Socha byla naše a nikoliv ruská, památník je náš a nikoliv ruský. Jestli bude součástí památníku socha Koněva anebo socha bezejmenného vojáka je naše věc a nikoliv ruská věc.

4/ Přejmenování náměstí v Praze. O tom chtějí také rozhodovat v Kremlu? A pokud ne, proč se tedy navážejí do Hřiba?

5/ Památník vojákům ROA v Řeporyjích je to samé. Je to věc tamních obyvatel a samosprávy. V květnu 1945 padlo v Praze 3000 povstalců, 300 vojáků ROA a 30 rudoarmejců. Rusko může mít názor, děkujeme za ně a to je vše.

6/ Každý příčetný člověk musí nyní vědět, že se Rusko chová stejně jako Sovětský svaz. Není to náš přítel. Je to gauner, který nám vyhrožuje a vydírá.

6 3
možnosti
DT

Váš dík patří příslušníkům SS kteří nejdřív zradili Rusko, pak zradili Německo a tedy nepovraždili Čechy v Praze, i když to měli v popisu práce, coby příslušníci náckovské armády.

Bravo... Rv

Tehdejší přímí účastníci (USA) jim naopak moc vděční nebyli, když je zase coby vlastizrádce vrátili Rusům... a ti měli jejich chování jaksi z první ruky.

8 3
možnosti
Foto

Tihle tři exoti budou stát daňové poplatníky stovky milionu korun až se bude jednat z Ruskem o cenách plynu a ropy. Cena za ochranku jsou jenom drobné. Odstraňování soch je barbarství. Co se dá čekat od protekčního spratka. Ubožák má nyní plné kalhoty.

14 6
možnosti
VO

ano, sklonit se, poslouchat a myslet si, co si pan Putin přeje, abychom si mysleli ;-DR^

4 10
možnosti
RK

Ale vždyť je to jasné, existuje fotka vraha s automatem který se již chystá na ty tři co tam sedí za stolem. Proto ta ochrana, proto ty obavy o život. Je jasné že toho vraha, tedy zatím potencionálního, je třeba exemplárně potrestat a ochranu ponechat, protože má určitě následovníky, kteří jsou nachystáni, když jemu se to nezdaří.

2 0
možnosti
VN

Kdyby je Rusáci opravdu chtěli zabít, tak by už byli mrtví. Zpravodajské služby nepracují tak amatérsky, jak by si pisálkové z Respektu přáli.

Navíc , je tato trojice pro Rusko tak důležitá ? Vždyť to jsou 3 celkem bezvýznamné postavičky , které mimo keců a odstraňování soch a přejmenovávání ulic nedokáží takřka nic. Natož škodit Rusku.... Resp. stálo by za to Rusku nechat je oddělat a riskovat tak mezinárodní skandál obřích rozměrů ???

15 2
možnosti
Foto

Tak naopak pro Rusko je výhodné je zachovat hodně dlouho při životě a ukazovat je Rusům, tak takhle vypadají naší protivníci.

1 0
možnosti
PV

Jsou dvě možná vysvětlení.

Buď Rusko opravdu vyhlásilo trest smrti nad místními politiky, což je jednoznačně zcela za hranou vztahů dvou států a mělo by být okamžitě široce odsouzeno, vyšetřeno a následně měla být podána trestná obvinění vůči těm, kteří atentát za pomocí jedu zorganizovali...

...A nebo pražské politické nuly zejména kolem TOP 09 kopou v předsmrtné křeči ve svém pádu do bezvýznamnosti a spustili šílenou vymyšlenou, manipulativní, marketingovou kampaň za své zviditelnění a politickou záchranu (respektive se jedná o dlouhodobou, na sebe navazující reklamní kampaň začínající přejmenováním ulice, pak odstraněním sochy a nakonec vymysleným obviněním z pokusu o politický atentát). V tom případě je Rusko v tom nevinně a jednání pražských politiků je zcela za hranou slušného jednání. Vzhledem k povaze obvinění by toto obvinění mělo být rovněž pečlivě vyšetřeno

Zklamal mne Petříček, který místo předložení pádných argumentů, že za tím stojí opravdu Rusko, pouze mlží a uhýbá, případně pronese bezvýznamné blekotání o tom, že ČR nehodlá ani zjišťovat, odkud své informace čerpal plátek, který informace přinesl. Zvláště toto je děsivé, protože, pokud by záležitost s jedem byla pravda, měly by bezpečnostní špičky ihned zareagovat a celá redakce by musela přinést důkazy - jednak aby se zabránilo případným vraždám a jednak aby byli potrestání ti, kteří s atentátem na pražské politiky měli něco společného. Místo toho jsme už pátý den svědky jen uhýbání a mlžení. S každým dnem jen tak roste obava, že jsme se v případě kauzy Kolář stali pouze předmětem manipulativních propagandistických hrátek pražských zastupitelů s cílem představit Koláře jako obrovského marketingového "hrdinu v boji proti Rusku".

Autor blogu p. Ravek má o viníkovi jasno, nepotřebuje žádné důkazy. Jsou tu ale i přemýšlející lidé, kteří si o věci chtějí udělat jasno (padni komu padni) a nesnášejí, když s nimi někdo manipuluje - ať jsou to Rusové, tato vláda nebo pražští namyšlení manekýni.

16 1
možnosti
JN

Možná by bylo dobré, zamyslet se nad tím, kdo tuto spikleneckou teorii "ohlášené smrti" rozjel. Ano, byl to Reflex a zatím jsem nikde nezaznamenal nějaká fakta, tzn. vše je to na úrovni "jedna bába povídala".

Celé to spíše ukazuje na ještě více zoufalou snahu oněch pánů nějak se zviditelnit, což se v době "covidové" dělá poměrně obtížně.

Tak snad je teď policejní ochranka trochu zklidní a situace nebude zbytečně eskalovat.

26 2
možnosti
Foto

Milý pane, poskytnutá policejní ochrana je realita a ne -jedna bába povídala-.

4 1
možnosti
Foto

Psali to v Respektu, tak to musí bejt pravda.....;-D

15 3
možnosti
MN

Sputniknews, to je jiný kafe, co ?

1 0
možnosti
LH

Podle Respektu šlo přece jen o varování regionálním politikům, aby měli po ruce vždy dostatečně velký nočník a nezaneřádili svoji metropoli navíc také exkrementy...

4 0
možnosti

Těžko k tomu něco dodat.

Trump o návratu Kima

„Rád vidím, že je zpátky a daří se mu dobře!“

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/trump-kim-kldr-navrat.A200503_063922_zahranicni_bur

Zdá se, že čeští komunální politiic jsou v čele světového boje pro Rusku a Číně a KLDR

Ale nikdo ze západních politiků, ani komunálních politiků jim podporu nevyjádřil.

Holt být v čele boje je práce pro osamocené a odvážné jedince, kteří potom utečou pod policejní ochranu ;-D

8 0
možnosti
JS

Podle mne jsou lidé na obou pólech tohoto sporu poněkud slaboduší, asi se nějak přitahují nebo co, to je spíše otázka pro psychology a v některých případech zřejmě i pro psychiatry.

Jen nechápu proč takováto okrajová nic mají toliko prostoru a tolik lidí má potřebu o nich psát, novináře beru, je to dnes taková móda, psát o nesmyslech a opomíjet podstatná témata, což nedávno plně podtrhla otázka na účes paní Schillerové v době, kdy se řeší existenční otázky valné části naší země. Bohužel už masírce masmédií podléhají evidentně i blogeři, kteří byli těmi, kteří právě poukazovali na to, co novináři opomíjí a nyní bohužel naskakují na stejnou vlnu a notu, tím ovšem jejich blogy postrádají smysl.

12 2
možnosti
Foto

Vaši bohorovnost /okrajové nic/ adresujte nejvyšším představitelům Ruské federace. Ti reagují na vaše -okrajové nic- přijetím zákona a prohlášeními ministrů zahraničí a kultury.

4 4
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik