Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

..a babičko, proč máš tak velkou pusu? Protože jsem byla na plastické operaci.

 Dnes, alespoň co se hereček a jiných celebrit týče, jsou pohádkové babičky nedostatkovým artiklem. Skoro každá má za sebou padesát omlazovacích kůr a deset plastických operací. Mají velká prsa, velkou pusu a divný úsměv klauna.

Dnešním dětem mohu závidět ledacos. O takových hračkách, jaké mají oni, se mi mohlo jen zdát, ale ani to ne. Jak se mi mohlo zdát něco, co překračovalo představivost i nejvěhlasnějších vědátorů? Babičky však měla má generace rozhodně o moc hezčí. Tehdy babičkovským ideálem byly Otýlie Beníšková a Terezie Brzková. Jak ty jen uměly vyprávět pohádky na dobrou noc! To se to usínalo. Však je díky každoročním reprízám Pyšně princezny a Princezny se zlatou hvězdou na čele znají i dnes všichni. Ve filmové pohádce Byl jednou jeden král Vlasta Burian v jedné scéně se stařenkou kořenářkou pro něho zcela netypicky zvážní, když se podívá do vrásčité tváře Terezie Brzkové, které se právě chystá zabavit malý kalíšek soli. „Ty jsi hezká babička,“ řekne zjihle. „Já už jsem tě někde viděl....,ale to je hodně dávno.“ Nakonec stařence sůl vrátí. Dnes, alespoň co se hereček a jiných celebrit týče, jsou pohádkové babičky nedostatkovým artiklem. Skoro každá má za sebou padesát omlazovacích kůr a deset plastických operací. Vrásčitou babičku s moudrým a přívětivým pomněnkovým pohledem aby člověk pohledal. Současní junioři jsou už díky každodenním dávkám hororů otrlí, ale kdyby se nad mou dětskou postýlkou sklonila botoxem vyhlazená tvář pohádkové babičky s úsměvem zlého klauna, asi bych se strachem počůral.

Někdy jsem na pochybách jestli obor tzv. estetické medicíny, pod který se řadí všechny ty kliniky plastické chirurgie, by se neměl spíše nazývat výrobna zaručeně domácích masopustních masek nebo tak nějak. Co je to za medicínský obor, který se specializuje na předělávky zdravých a mladých pacientek? Na plastiku dnes totiž začínají běžně chodit i dvacátnice s pěknými pružnými dvojkami a obličejem jak obrázek. Ňadra akorát tak přesně do ruky, na která zemská gravitace marně útočí, přitahuje pohledy devíti dentistů z deseti /a stejně tak právníků, inženýrů, řidičů autobusů a dokonce i pražských tramvajáků atd./ , ale na Instagramu jsou zcela out. Bez pětek na Instagram nelez. Pokud ženská od rána do večera nevypadá jako kdyby ji zbývala poslední minuta do orgasmu, tak jako kdyby nebyla. K tomu asi patří i rty, které, to si řekněme na rovinu, odedávna decentně symbolizovaly ženské pohlaví. Rty zdůrazněné rtěnkou jsou svůdné...velmi. Čeho je však moc, toho je příliš. Ženské a často už i dívčí rty přetvořené plastickými chirurgy ve dvě cyklistické galusky natlakované pumpičkou na osm barů alespoň u mě vyvolávají dojem, že dotyčná trpí nějakou silnou alergickou reakcí po píchnutí bodavým hmyzem. Jenže typický kačeří úsměv /všechny influencerky ho mají prakticky identický/ svědčí, že jsou v sebevědomé pohodičce. A vůbec. Někdy mám dojem, že vlastně muži v otázce, jak by podle nich měly ženy vypadat, už pozbyli svého hlasovacího práva a kdo ví, možná i poradního hlasu.

Ať se mládí vydovádí a upraví si své tělo a svůj kukuč podle současných trendů. Pořád je to lepší než se pokoušet poroučet nezadržitelnému plynutí času. Plastické úpravy zralých a velmi zralých žen / abych se vyjádřil korektně/ je už disciplína pro otrlé. Svalovina nasáklá klobásovým jedem botoxem se sice v křeči napne a vrásky se vyhladí, ale zároveň s vráskami zmizí i jakákoliv obličejová mimika. Obličejové výplně sice odstraní laloky a převisy, ale nahradí je podivné boule. Obličej zvětší svůj objem asi jako když si uděláte selfíčko ze vzdálenosti své vlastní paže anebo se koukáte do vypouklého zrcadla. I největší filmové krásky z osmdesátých a devadesátých let po opakovaných plastikách vypadají jako masopustní příšery. Všechno je na nich velké a strnulé. Prsa, tváře, naducané pysky od ucha k uchu a pokud se usmějí, přeběhne mráz po zádech i agentu 007. Pravdou ovšem je, že jako babičky nevypadají a tudíž cíle bylo dosaženo. Jako babičky sice opravdu nevypadají, ale jako vlk převlečený za babičku z pohádky Červená Karkulka ano.

Autor: Vilém Ravek | středa 5.10.2022 19:05 | karma článku: 46,10 | přečteno: 8809x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,62 | Přečteno: 2695x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 573x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3646x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,47 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,91
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik