Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach, jak já Vám rozumím, Viléme!

1 0
možnosti
TG

Viléme, a

Obávám se, že svoji „tvorbou"

velmi často nedodržují jedenácté přikázání a navíc tak činím, s prominutím, docela rád....

4 0
možnosti
Foto

Díky a asi tě Tomáši nepřekvapím, že i já tak činím rád

2 0
možnosti
Foto

Super som si počítala. Žijeme v období, keď otázky sebaobdivu a samoľúbosti sú prezentované médiami takmer na každom kroku. Deti sú vnímavé bytosti a tento rozmer postrehnú skôr, ako si dospelí začnú uvedomovať hrôzu, ktorá opantá myseľ dieťaťa, ktoré si vytvorí podvedomý obraz o sebe, pri ktorom sa chce stotožniť s objektom svojho mediálneho idolu. Žijeme v širokom diapazóne sociálno-spoločenských extrémov.

Vytvorili sme spoločenský rozmer, v ktorom si ceníme len to, čo je intelektuálne, bezchybné, dokonalé v zmysle statusu, výzoru, úspechu. Prirodzenosť, praktickosť, manuálna práca a emócie sú vnímané ako prežitok, prípadne ako prejav slabošstva alebo zníženej intelektuálnej schopnosti. Neuvedomujeme si, že krivé zrkadlá spoločnosti zanechávajú pečať v psychickom vývine dieťaťa. Vo vzájomných vzťahoch medzi učiteľmi a žiakmi zabúdame, že výchovná nedôslednosť, nedostatočný záujem, povrchnosť, sa prejavia ako obojstranný duševný diskomfort, ktorý môže mať rôzne podoby, nevynímajúc ani prvky narcistickej poruchy, ktoré predstavujú rovnako pre učiteľa, ako aj pre žiaka ťažké úskalia.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, Janka, za Vaši úvahu. Jedeme na stejné vlně

1 0
možnosti
MP

Moc hezké, Viléme, pobavil jsem se. Ale na tom známkování ve škole něco je. Mně špatné známky vždycky fakt stresovaly. A co teprve mého tátu . A když pak mrknu zpátky, tak co z toho, za co jsem ty známky schytal, jsem kdy v životě potřeboval? Vůbec nic .

4 0
možnosti
Foto

U mě to samé. Volně směnitelné byly jen jedničky a dvojky, trojka znamenala - musíš si ji co nejdříve opravit. Čtverka a pětka byla monstra, která snad ani reálně neexistovala...ale existovala

3 0
možnosti
Foto

Karma. Když vidím díla současných výtvarníků, na která tahají peníze z grantů, tak ho obdivuji, že tam vydržel tak dlouho. Ten názor žákyně, cizí znárodnit ale svoje si nechat je roztomilý......

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, odnaučit se diskomformizovat kohokoliv Vás už měla zdejší administrace dávno naučit!

Já také ještě nejsem náležitě zkorektivizován, např. jsem dostal banána jen za to, že jsem uvedl ruské slovo pro písmeno ruské abecedy. A i za citát z písně barda Jarka Nohavici.

Protože i slovo, napsané či vyslovené, ač bez adresáta, uvádí ty zodpovědné do diskomfortu.

Již Karel Havlíček Borovský napsal:

"Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit."

Ani ve fofoblogu nelze zveřejňovat snímky předmětů, živočichů či lidí nepěkných!

Karma!

4 0
možnosti
Foto

Viléme, Viléme, je vidět, že jste z moderního korektního vyjadřování nic nepochopil. Uvádět jako příklad nebohé zvíře vystupující v cirkuse, zavržení hodné.

Vašek

4 0
možnosti
Foto

Však si sypu popel na hlavu, Václave

1 0
možnosti
Foto

Doufám, že tohle půjde na titulku, co dodat. Vildo

5 1
možnosti
Foto

Díky, Jardo, ale ten udělený mínus nevěstí nic dobrého

1 0
možnosti
  • Počet článků 283
  • Celková karma 27,59
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik