Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

To bezvadné, Viléme. Člověka vždycky potěší, když si přečte o smůle druhých (to si dělám, samozřejmě, legraci). Jet do Neapole, když vyhrála Serii A je ovšem odvaha. Mně stačily letos ty tři derby Sparta - Slavia (bydlíme nedaleko stadionu). Třeba Tě potěší, že při tom druhém (finále Mol Cupu), si policajti odstavili stranou italský autobus, plný turistů a drželi ho tam pěkně dlouho .

1 0
možnosti
Foto

On nikdo nemohl tušit dopředu, že Neapol po 33 letech od Maradony vyhraje Serii A

1 0
možnosti
Foto

Když se řekne Neapol, vybaví se mi odpadky, Gamorra a Hamšík. A teď nákupní centrum ve tvaru vulkánu

1 0
možnosti
Foto

... "V tomhle okamžiku však ještě neměla pravdu"

1 0
možnosti
Foto

ale směr už byl neodvratně dán

1 0
možnosti

Paradoxem je, že úsloví "Uvidět Neapol a zemřít" má svůj původ v tom, že Neapol byla kdysi zasažena morem a navštívit ji v té době znamenalo téměř jistou smrt. Tedy nic poetického.

P.S: Tak vypadá správný Den blbec:

https://img-new.mimibazar.cz/h/bc/8/080408/22/h15304.jpg

2 0
možnosti
Foto

Morové epidemii jsme se vyhnuli

1 0
možnosti
OD

Muhaha. Dobrodružný výlet s CK Cour jako z devadesátek. Když se spojí tvůrčí fantazie produkta s profesionalitou personálu, nemůže se nezadařit. České cestovky najímají levné služby, ty pak nefungují, protože se náhradní řešení nevejde do rozpočtu, jo, není nad to cestovat s "lokálním odborníkem" na zážitkové zájezdy. CK "Segra se vdala do Milána", specialista na děsivé zážitky z krásných zemí.

Když si tak pomyslím, co srandy jste nezažil - když se moře vlní, Ital sedí v taverně a pozoruje vlny. Čech na zájezdu povinně vrhá přes palubu nejprve snídani, pak sám sebe, protože "je to v programu a nejde to měnit". na Vesuv leze, když padají trakaře nebo je prádelna, prostě všechno dělá jako český mamlas a Neapolitani se chechtají, protože nechápou, proč si dobrovolně tak ubližuje.

Při cestě s cestovku máte dobrou naději, že se nestane to, co je v programu, ale jistotu, že rozhodně neuvidíte nic, co v programu není. To vše za 2,21 násobek pořizovací ceny.

Proč proboha trpět dva dny v busu, když tam Ryan doletí za hodinu a půl?

1 0
možnosti
Foto

Krása přímo léčebná, milý pane Ravku. Z počátku jsem myslela, že čtu o naší cestě do Pompejí před mnoha lety (začali jsme tehdy též několikahodinovým čekáním na nerozbitný autobus), ale asi proto, že já tehdy nevyjela se sestrou, ale s dvěma svými teenagery po originálním poznávání čehokoliv dychtícími, za námi nikde nic nezaklaplo. Vlastně to byla skoro nuda. Možná proto, že já jsem tehdy ani zdaleka nebyla tak odolná všem nástrahám technosvěta, jako Vy teď svým mistrovsky vtipným citem lidskosti. U Vašeho cca "vzpomněl jsem na osla loveného ze studně nebo psa vytahovaného z asfaltu na internetu" už jsem plakala smíchy. Děkuji Vám srdečně s úctou a obdivem. Takové poznání se koupit nedá 👍.

1 0
možnosti
Foto

Posledních 25 let jsem přestal využívat služeb cestovních kanceláří. Z následujících důvodů:

A/ dnes se dá prakticky vše vyřídit přes internet (letenky, bydlení, pojištění atd.

B/ Při výběru bydlení vždy podrobně zkoumám mapu, abych neměl "romantický hotel" v blízkosti skládky, dopravní tepny či v blízkosti kasina či sportovního stadionu

C/ Odpadá závislost na "průvodkyni!, což v rámci úspor CK bývá začasté studentka, která je sice hezká, ale tím všechny přednosti konří

D/ Mám rád svůj nízký krevní tlak

Tož tak.

Ale chápu, že jsou jedinci, kteří potřebují svou denní dávku adrenalinu.

2 0
možnosti
Foto

Já to střídám. Cestovky zcela nezavrhuji, některé jsou dobré a někteří průvodci výborní, ale jindy je to přesně tak, jak říkáte a kolikrát ta studentka není ani hezká

2 0
možnosti
IL

I13v46a35n52a 79L43a73n89c18e

27. 6. 2023 23:50

Určitě budou chtít připlatit, nejen poznávací zájezd, ale plný adrenalinu, za to se platí navíc.

2 0
možnosti
Foto

Naštěstí nedošlo na hlubinnou ponorku k Titaniku

1 0
možnosti
TG

Netušil jsem,Viléme, že poznávací zájezdy mají tolik společných prvků se zájezdy za silnými zážitky....

5 0
možnosti
Foto

Někdy mají i adrenalinové momenty

1 0
možnosti
JP

Loni jsem tu v červnu, Viléme, na blogu líčil hrůzy návštěvy Itálie. Díky, že jste zvedl z prachu štafetu a pochodeň nesete dál. Já se před pár dny vrátil (opět ze stejného místa v Itálii jako Nepoučitelný) a sbírám síly na blog. Zatím se energie nedostavuje.

3 0
možnosti
Foto

Josefe, štafetu jsem sice zvedl, ale jednu chvíli jsem si myslel, že do předávacího území nedoběhnu

0 0
možnosti
  • Počet článků 283
  • Celková karma 27,59
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik