Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M22i85l53a37n 81K78e15s30l

11. 1. 2019 21:37

U nás to mají asi ti špioni těžké.Stojí vůbec za to u nás něco špionovat?Ve vojenství už asi nic.Ten hlouček našich vojáků Čínu ani Rusko nezajímá.Zbrojní výroba také nic moc.Tanky,letadla a Tamary také již neděláme.No a že by podle Zemana chtěli u nás zjistit jak jezdit s vlaky pomalu-tomu nevěřím .Co potom zbývá?Myslím si,že posledním státním tajemstvím,které musíme chránit jako oko v hlavě je výroba Becherovky.nnnnnn m m

2 0
možnosti

Myslím ,že kyberšpionáž provádí ten, kdo na to má technické prostředky. Tvrdit, že to dělají Číňané a Američané ne? Nezapomeňme, že než se objevil hlasitý pokřik o čínské kyberšpionáži, předložil Edward Snowden celému světu spoustu informací o tom, jak Spojené státy odposlouchávají a v kyberprostoru sledují v podstatě každého. Ještě dřív, než se objevily informace o ruském kyberovlivňování amerických voleb, jsme tu měli skandál s odposloucháváním německé kancléřky americkými tajnými službami. Už tehdy jsme viděli pozoruhodnou spolupráci anglosaských zemí či přesněji jejich zpravodajských služeb. Také když se objevily informace o nebezpečí zvaném Huawei, tak první, kdo se připojil ke Spojeným státům, byly Velká Británie a Austrálie. Až pak následovali servilní spojenci. ;-D

4 2
možnosti

Zase jeden s Babišovskou amorálností: když kradou ostatní, nenapomínejte jednoho ze zlodějů.

2 3
možnosti

Když vznikla Československá republika v roce 1918, tak se ukázalo, že nový stát má obrovský bezpečnostní problém. Ten problém spočíval v tom, že 97 % území státu bylo ve vlastnictví pouhého jeden a půl tisíce velkostatků (většinou bývalá šlechta a církev), zato 97 % všech obvyvatel vlastnilo pouhá tři procenta rozlohy státu. Děsivá bilance. Proto se okamžitě přistoupilo k pozemkové reformě, která měla tento stav změnit. Úkony pozemkové reformy přerušila až druhá světová válka.

V současnosti spousta alarmistů varuje, jaké bezpečností riziko pro nás představuje Rusko nebo Čína, aniž přitom reflektují realitu, kterou mají před očima. V našem vlastnictví nejsou nejen průmyslové závody, ale ani energetická soustava, vodárny, banky – prostě všechno, co má klíčový význam pro bezpečnost státu. Už i někteří ekonomové začínají hovořit o tom, že je pro naši ekonomiku extrémně rizikové, jestliže kvůli tomu, že nám nepatří klíčová odvětví hospodářství, odchází každý rok kolem půl bilionu korun (!) do zahraničí formou odměn a dividend akcionářům. Z celého našeho HDP odchází kolem deseti procent do zahraničí (ale nikoli do Ruska, ale především do zemí na západ od nás), čímž se držíme na předních místech ve světě. Nelichotivé přední místo. Deset procent je tolik, že ačkoli produkujeme ohromné bohatství, není zcela jasné, jestli nechudneme. Naše ekonomika jede na plné obrátky, nezaměstnanost je dokonce "pod zdravou úrovní", ale díry na silnici máme pořád a bez dotací se nevysází ani alej stromů a neopraví ani kaplička. A navíc neustále bojojujeme s tím, abychom svou politiku přizpůsobovali "vyšším principům" formulovaným v Bruselu.

Přesně takhle vypadá bezpečnostní riziko.

7 1
možnosti

No - díry na dálnicích máme kvůli moimořádně schopným ministrům.

Ano, odchází moře peněz jako dividendy. Těm, kdo zde předtím investovali. Mám na Vás dotaz: bez oněch investic by ty miliardy existovaly? (A existovaly by příjmy zaměstnanců, platil by někdo daň z příjmů neexistujícího podniku, jak by se živili současní subdodavatelé, ...?)

Mimochodem: V čem by bylo pro stát příznivější, kdyby ty dividendy šly do českých rukou, které by je zde stejně neuměly investovat (viz např. zahraniční investice ČEZu)???

5 1
možnosti
Foto

Tak prezident nějakým způsobem v tom rozhovoru argumentoval, vy jste se s tou argumentací vůbec nevypořádal, neprobral.

Především je třeba říci, že celá záležitost měla být probrána v utajeném režimu na Bezpečnostní radě a tam mělo být rozhodnuto o tom, co dále.

3 2
možnosti

ano, argumentoval tim, ze se nam budou Cinani mstit....

7 0
možnosti
Foto

Vojta to říká taky.R^

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS