Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vymáhat po majitelích poplatek za psa může skončit až u Ústavního soudu

  Můj daňový poradce mi řekl, že pokud by se můj pes mentálně přetransformoval v kočku, nebudu muset za něho nic platit.

První vlaštovka zpochybňující zdánlivě věčnou pravdu, že kočka není pes, tentokrát nepřilétla z kosmopolitní Prahy, ale z Dolní Lhoty, která se nachází v podhůří Jeseníků. Jeden z místních, zatím jen v žertu, oznámil místní samosprávě, že jeho pes momentálně prochází krizí identity a necítí se být psem, nýbrž kočkou. Z toho důvodu neuhradí poplatek za psa. Chachaři ze severní Moravy, kteří se navzájem běžně „ po chlapsku“ oslovují dámským přirozením / které pokud je s tvrdým „y“ bylo vyškrtnuto ze seznamu prvoplánových vulgarismů / se tomu všemu jen zasmáli a jelo se dál. Můj daňový poradce se specializací na osobní bankroty mi však řekl, že teď, kdy tato perlička pod čarou doputovala do Prahy a do Brna / hlavní to Mekky českého soudnictví / , je otázkou času, že všechno bude brzy jinak než bylo. Dolní Lhotou to jako legrace začalo a verdiktem Ústavního soudu to skončí. Poradil mi, abych v rámci daňové optimalizace do toho šel, i když cesta k úspěchu bude trnitá. To mi nemusel říkat dvakrát. Zatím jsem díky jeho pomoci pomalu ale jistě směřoval přesně do toho stavu, kde by teprve mohl uplatnit svou specializaci.

Celá ta záležitost mi přesto stále vrtala hlavou. Mám už v pořadí třetího psa /vždy se jednalo o feny / a když se to tak vezme, žádná z nich nebyla úplně normální. První z nich minipudlička měla přinejmenším problém se svou sexuální identitou. Dost často se stávalo, že co chvíli mi naskakovala na nohu a rychlými frikčními pohyby mi ji začala ojebávat. Když jsme ji přivezli k ženichovi, místo aby se činil on, naskočila na něho ona a vše dopadlo tak, že ženich zalezl pod divan a nechtěl vylézt ven. Druhá fena malého knírače byla nejspíše uvězněna v těle, které neodpovídalo její duši irského vlkodava. Faktem bylo, že když u nás někdo zazvonil, narážela s několikametrovým rozběhem do dveří s takovou intenzitou, že si mnohý myslel , že máme doma snad medvěda.

Tyto úchylky, dosvědčující, že nejen lidi ale i psi jsou někdy také svým způsobem transvestité, by mi však k osvobození od poplatku za psa nepomohly. Nemohu však vyloučit, že minipudlička mohla mít tendence ke zkočkovatění a to už i vzhledem k její velikosti, která odpovídala středně urostlému kocourovi. Také se větších psů bála a utíkala před nimi, jak už to kočky dělají. Tehdy však ještě byla jiná doba. Kdybych vyrukoval, že má fena prochází krizí identity, asi bych já sám skončil u psychiatra.

Každopádně jsem začal pozorněji sledovat naší současnou fenku, která na první pohled svým chováním příliš kočku nepřipomíná. Na druhý pohled ale ano. Ve dne sice štěká, ale v noci, když spí, evidentně mňouká. Vždy jsem to odbýval tím, že se ji něco divokého asi zdá a proto skučí. Mezi kňouravým skučením a kňouravým mňoukáním ve skutečnosti není žádný rozdíl. Vzpomněl jsem si také, že naše fena po celé léto, když běhá po zahradě, se usilovně snaží vyšplhat po kmeni stromů nahoru. Její touha dostat se do korun stromů, kde slyší cvrlikání hnízdících ptáčků, jednoznačně svědčí o její kočičí nátuře. Podle všeho naše kníračka evidentně nemá jasno , co vlastně je.

Poplatek za psa stojí pár stovek. Není to moc, ale není to ani málo. Bohužel u psa je mnohem složitější zpochybnit jeho vnější identitu, která je v protikladu s jeho vnitřní identitou. Pes totiž neumí mluvit.

Zjistil jsem, že v republice je několik specialistů, kteří dokáží naučit psa prakticky všemu. I mňoukání. Takový výcvik by však stál několik tisícovek a šlo by ,přísně vzato, o daňový podvod. Existuje i několik drahých veterinárních klinik, které nabízejí i specializovanou psychologickou pomoc. Měsíční ústavní pozorování psího klienta, u něhož je podezření, že se nalézá v krizi své identity, je ještě dražší. Na padesáti tisících by se účet nezastavil. Sice bych ušetřil na dani, ale ještě více bych se přiblížil k osobnímu bankrotu. Pak bych se opravdu bez svého krizového daňového poradce neobešel. Počkám si, až to jednou Ústavní soud rozsekne. Možná ani nebudu muset moc dlouho čekat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Ravek | sobota 13.1.2024 17:56 | karma článku: 26,89 | přečteno: 723x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Človíčci, zlatíčka moje, máte rádi zdrobněliny?

Kdo po přečtení, „nejprve rozkrojím chlebíček, pak namažu máslíčko, přidám šunčičku a k tomu kafíčko“, je schopen další četby, nechť vstoupí dále.

18.5.2024 v 18:08 | Karma: 36,22 | Přečteno: 2134x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Krátké milostné utrpení mladého ragbisty

Ragby je hra barbarů hraná gentlemany, vysvětloval ji. Zeptala se ho, jak se takové gentlemanství projevuje. Třeba tak, že po zápase jdou oba soupeřící celky na společnou večeři. Říká se tomu třetí poločas, odpověděl.

10.5.2024 v 9:21 | Karma: 13,85 | Přečteno: 294x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Zahrajte si hru na Lojzu a Lízu a pak se polibte pod rozkvetlým stromem

Zahrát si hru na Lojzu a Lízu inspirovanou písní Michala Tučného a pak navrhnout polibek pod rozkvetlým májovým stromem není dobrý nápad.

4.5.2024 v 19:46 | Karma: 14,14 | Přečteno: 232x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Role outsidera mě štve, ale role horkého favorita smrtelně děsí

V roli outsidera se mi ego rozpustí stejně rychle jako sněhulák na Štědrý den, ale v roli horkého favorita přijdu nejen o ego, ale i o zdravý rozum.

29.4.2024 v 18:55 | Karma: 15,23 | Přečteno: 254x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,89 | Přečteno: 2778x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Před hranicemi na D5 a D8 stojí kolony kamionů, důvodem jsou kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

U Neapole bylo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let. Mělo 4,4 stupně

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalského města Neapol v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP...

Předčasné volby budou v Íránu na konci června. Lidé uctí památku zesnulého prezidenta

21. května 2024  6:22

Předčasné prezidentské volby v Íránu se uskuteční v pátek 28. června. Registrace zájemců o...

Poslanci mají znovu jednat o odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45

Na poslední řádné schůzi před evropskými volbami se scházejí poslanci. Nejtřaskavějším bodem z...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 287
  • Celková karma 24,60
  • Průměrná čtenost 1555x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik