Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výměna manželek – deset dnů, které otřesou vaším světem.

Kdo sní o souběžných milostných vztazích, tak po shlédnutí několika Výměn manželek se stane monogamním jako baptistický kazatel a bude děkovat Bohu jak se vlastně dobře oženil.  

Kdybych mohl rozhodovat, kdo dostane cenu Emmy za nejlepší televizní nízkonákladový hororový seriál, udělil bych ji za pořad televize NOVA Výměna manželek. Ve skutečnosti jde o reality show spočívající ve výměně manželek na dobu deseti dnů. O žádnou módní polyamorii však rozhodně nejde, to ani náhodou. Spíše naopak. Kdo sní o souběžných milostných vztazích, tak po shlédnutí několika Výměn manželek se stane monogamním jako baptistický kazatel a každý večer bude děkovat Bohu jak se vlastně dobře oženil. Tak drsnou se tahle oblíbená reality show postupem doby stala.

Aby bylo jasno ! Já plytké pořady komerčních televizí zásadně nesleduji a zvláště ne ve středu, kdy v hlavním vysílacím čase se Výměna manželek vysílá. Jenom mi bylo divné, že toho dne v pozdně večerní době se má manželka ke mně tak nějak pěkněji chová, i když bych si její oceňující slova zrovna za klobouk nedal: / „Ty můj hodný trumbero, ani nevíš, jak jsem ráda, že tě mám.“/ Když se to opakovalo v různých obměnách každou středu, začal jsem si myslet, že na přísloví –středa, je ho tam třeba- možná opravdu něco bude. Nakonec jsem zjistil, že za všechno mohou Zoufalé manželky ve Výměně manželek. Zoufalé však nejsou jen manželky. Manželé se sice nevyměňují, ale často podstupují stejný záhul, jako američtí mariňáci v přijímači.

Inu sledovanost chce svoje. Většinový divák vyžaduje stále větší extrém a zřejmě bude hůř. Všiml jsem si, že se ve „Výměně“ jede podle těchto základních schémat.

-První schéma by se dalo nazvat „Výměna čarodějnic.“ Na jejím počátku si zřejmě oba manželé od výměny slibují, že si alespoň na deset dnů od svých fúrií odpočinou, shrábnou odměnu sto tisíc a poté podají návrh na rozvod. Místo toho se dostanou doslova z bláta do louže, takže už po pár dnech dojdou k závěru, že všechny ženský jsou stejné bestie a u té své alespoň už vědí, co od ní mohou očekávat. Po deseti dnech pekla si se svými pokérovanými divoženkami padají do náruče a doma si pouští duet z Prodané nevěsty Věrné milování.

- Pyšná princezna v Chánově. Některé velkoměstem zhýčkané krásky více než peněžní odměna láká velká sledovanost, která zaručuje alespoň na krátkou dobu mediální slávu. O hodině v hlavním vysílacím čase si mnoho mediálních hvězdiček může nechat jen zdát. Divák reality show však žádá krev. Když limuzína s logem televize zastaví v Chánově nebo jiné vyloučené lokalitě, je pozdě volat o pomoc. Horor může začít.

- Bezdětná Sněhurka a sedm malých trpaslíků -. Pokud má být vyměněnou manželkou pětatřicetiletá bezdětná milovnice ušlechtilých koček, s velkou pravděpodobností vyfasuje na hlídání sedm dětí od dvou do patnácti let a k nim dominantního manžela bez trvalého pracovního poměru. Během pobytu se třikrát nervově zhroutí a tři dny před koncem se u ní nečekaně dostaví laktace.

-Líná lemra s vysokým BMI, chrupem jako noty na buben a tabakismem třetího stupně -. Tu s téměř jistotou čeká desetidenní dovolená ve vile v Praze Střešovicích, kde bude sdílet prostor s finalistou soutěže o nejkrásnějšího muže České republiky, kondičním trenérem a příležitostným modelem. Od té doby se tento díl bude na sociálních sítích sdílet pod názvem „Jak se stát misogynem snadno a rychle“.

- Noci s psychopatem. Tato varianta se zřejmě vyvinula z dřívější verze - Noci s podivínem - , která zřejmě začínala diváky nudit. Ideální vyměněnou manželkou pro tohle schéma je představitelka střední třídy, která koketuje s myšlenkou rozvést se se svým nudným partnerem, který začíná fotrovatět, neustále nechává prkénko na záchodě nahoře a tvrdošíjně si neholí pubické ochlupení. Po výměně se po novém dobrodružství toužící kráska vrací v podobě zmoklé slepice, která bezpečí svého kurníku už nikdy nevymění za adrenalinovou divočinu plnou nevypočitatelných magorů.

Zvláštní kapitolou „Výměn“ je závěrečná beseda účastníků pod názvem „Mezi osmi očima“. Slovní výměny mezi frustrovanými vyměněnými a posléze zpět vrácenými manželkami jsou silnou kávou i pro skalní fanoušky Baníku Ostrava. Slovní fackovačku pak ze zálohy jistí testosteronem překypující manželé a ty zase, jak chci věřit, členové ochranky vybaveni alespoň pepřovým sprejem.

Jestli tendence k ještě většímu adrenalinu bude pokračovat, budou se muset vymyslet ještě extrémnější formy Výměn. Což tak poslat veganskou bio-matku do rodinného řeznictví, kde se vyrábí nejvyhlášenější krvavá tlačenka ve střední Evropě anebo zapojit do hry dlouholetým kriminálem částečně převychované recidivisty. Ještě mne napadá nahradit výměnu manželek výměnou tchyní. To by mohl být také pěkný masakr.

Autor: Vilém Ravek | pondělí 27.2.2023 12:18 | karma článku: 31,77 | přečteno: 1041x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,74 | Přečteno: 2728x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 573x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3646x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,47 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,92
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik