Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tři přání pro norskou Popelku.

Možná, že tvůrci feministicky laděné Popelky geniálně vsadili na něco, co se mi ukrutně nelíbí, ale co bude bombou, která zvýší sledovanost jako vítězná penalta ve finále MS krevní tlak fandícího kardiaka.

Vlastně bych o norské Popelce neměl psát hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem je to, že jsem pohlaví mužského, neboť sama představitelka norské Popelky prohlásila : „ Doufám, že oslovíme široké ženské publikum, které uvidí, že může být stejně odvážné a statečné jako Popelka.“ Já jako představitel mužského a chlapeckého publika bych tudíž do obsahu filmové pohádky neměl co kafrat. Druhým důvodem jsou mé opakující se průšvihy vedle kterých vypadají jisté nedostatky norského remaku Tří oříšků pro Popelku jako hora Říp vedle Mount Everestu.

Když jsem ještě pracoval v obchodní propagaci a rozjížděl pro své klienty reklamní kampaně, připomínal jsem typické slepé kuře, které jen občas čirou náhodou vyhrabe zlaté zrno. Uvedu dva příklady. Vymýšlel jsem reklamní letáky a inzeráty pro Bytové družstvo Svatopluka Machara. Název klienta se mi zdál pro reklamní text příliš dlouhý a tak jsem ho zkrátil na BDSM díky čemuž jsem zajistil pro dosud neznámé stavební družstvo celostátní publicitu, což je snem každého marketéra. Pracoval jsem i pro tabákový průmysl a to v době, kdy otevřeně propagovat kouření cigaret už bylo zapovězeno. Vsadil jsem na poučku, že i negativní reklama je reklama a vymyslel slogan – „Ministr zdravotnictví varuje : Kouření škodí lidskému zdraví.“ Klient se mnou okamžitě ukončil jakoukoliv spolupráci, ale nakonec jsem získal obří státní zakázku a jsem od té doby, jak se říká, ve vatě.

Možná, že tvůrci feministicky laděné Popelky geniálně vsadili na něco, co se mi ukrutně nelíbí, ale co bude bombou, která zvýší sledovanost jako vítězná penalta ve finále MS krevní tlak fandícího kardiaka.

Nebudu norskou Popelku podrobně kriticky rozebírat a jen upozorním právě na ty momenty, které možná ženské publikum uchvátí a vlije mu do žil odvahu, ale konzervativní staromilce, kteří zamrzli někde u Pyšné princezny, uvede naopak do stavu pasivní rezistence.

Prvním takovým momentem je situace poté, kdy Popelka rozlouskne první oříšek, který ji obleče do pánského mysliveckého oblečku a návdavkem ji vybaví i druhotnými mužskými sekundárními znaky – konkrétně knírem. Není pak divu, když se takto trans-formovaná Popelka setká s podkoním, který hlídá princova koně, ji tento podkoní považuje za mladého muže a bez ostychu začne v její přítomnosti močit. Celá jeho konverzace s Popelkou je doprovázena zvukem vypuzované tělní tekutiny, přičemž síla proudu svědčí o tom, že podkoní má rozhodně svou prostatu v absolutním pořádku.

Druhým momentem jsou zdravotní potíže dcery zlé macechy, která chce na plese získat srdce krásného prince. Při audienci několikrát oznámí své matce, že ji bolí břicho. Aby byl divák ještě více v obraze a připraven na sled budoucích událostí, řekne při tanci, že před návštěvou zámku snědla hodně fazolí s kroupami. Následně za přítomnosti královského páru si nahlas uleví až vám v pokoji poskočí televizor.

Třetím momentem je souboj mladého prince s obstarožní macechou, která i přes svůj věkový handicap prince přemůže a shodí ho do hluboké skalní průrvy. Princ má štěstí, neboť zázrakem zůstane viset na nějaké oprati či něčeho takového a třepe bezmocně nožičkama jako luční kobylka v pavoučí síti. Popelka ho však zachrání. Nejprve šípem přišpendlí macechu k dřevěné stěně a pak díky své obří síle, kterou by jí mohl závidět i náš olympijský vítěz Krpálek, vytáhne třepotajícího se prince ze skalní průrvy. Všechno nakonec dobře dopadne.

Na závěr bych upozornil ty, kteří film dosud neviděli, že ze tří oříšků byly funkční jen dva. Třetí vůbec nefungoval. Asi v něm bylo nějaké kurvítko, jak už to někdy bývá. Popelka si však i bez třetího kouzelného oříšku poradila a pokud jde o ten pokažený třetí oříšek, určitě využije reklamační lhůtu a požádá o opravu anebo vrácení peněz. Tuto možnost ovšem já po shlédnutí filmu nemám.

Autor: Vilém Ravek | středa 21.12.2022 14:04 | karma článku: 43,97 | přečteno: 6756x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,74 | Přečteno: 2719x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 573x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3646x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,47 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,92
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik