Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neposlušný Dandy a vystresovaná Rozárka.

Těm, co na sebe pořád štěkají a mají se „rádi“ jako pes a kočka, by možná snadno pomohl psí psycholog z televizního pořadu Kočka není pes.

Náhodně jsem narazil na televizní pořad nazvaný Kočka není pes. Zabývá se problematickými psy a kočkami zralými tak leda do zvířecí polepšovny a to ještě v tom lepším případě. Jsou to v podstatě zvířecí recidivisté, kteří svým zoufalým páníčkům dělají peklo na zemi a jakékoliv nápravně výchovné opatření se u nich zcela míjí účinkem - ovšem jen do chvíle, než na scénu přijde známý psí psycholog a s ním specialistka na problematické kočky. Už samotné názvy jednotlivých dílů - Drsný Timothy a agresivní Tara -, -Tvrdohlavý Guess a stařičký Micík -, -Rozhádaný Leoš s Ivanem a nevybouřená Pepina – či – Vystresovaná Rozárka a bojácný Leon - dávají tušit, že rozhodně nepůjde o žádnou legraci. Třeba díl nazvaný -Konfliktni Sheila s Maggie a problematičtí Pipin s Pupinou – klidně může soupeřit s kultovním filmem Válka Roseových. Jde o příběh dvou dlouhodobě rozhádaných fen. Jejich brutální rozbroje dokonce začaly trhat rodinné vztahy až hrozil jejich rozpad. To samé v bleděmodrém se dělo i mezi extrémně dominantními Pipinem a Pupinou, kteří drsně bojovali o vůdčí postavení v domácí kočičí smečce.

Začátek každého dílu musí působit na ty, kteří koketují s myšlenkou pořídit si nějakého domácího mazlíčka, stejně jako varovný spot Ministerstva zdravotnictví určený pro odpůrce očkování proti covidu. Záběr na dodrápané ruce majitelky drsného kocoura Thymothyho, jehož zuby a drábky zastaví jen speciální ortéza na karpální tunel, vystraší snad každého. Když jsem tento pořad viděl poprvé, vůbec jsem si nedovedl představit, že by se dalo nešťastným majitelům vyšinutých zvířat pomoci. Napadala mě jen radikální řešení jako nekompromisní kastrace, lobotomie mozku anebo dlouhodobý pobyt ve zvířecím blázinci. O to více mne překvapila druhá fáze, ve které pátrali psí psycholog a expertka na kočky, kde je takříkajíc zakopán pes - jen fiktivni samozřejmě. Faktem ale je, že samotný pes nebo kočka v jejich diagnóze nehráli úplně hlavní roli. Více než o nepřizpůsobivá domácí zvířata se zajímali o samotné páníčky a jejich bytové vybavení. To mi, /ovšem jen v prvním díle, tak natvrdlý zase nejsem/, nešlo na rozum. Spíše jsem čekal nějaký speciální zvěrolékařský kurs asertivního chování pro psy a kočky či něco podobného, co se dnes páchá na lidech za tučné peníze. Po úvodní zápletce a detektivním pátrání nakonec vždy nalezli řešení ve stylu „ jak prosté Watsone.“ Například se ukázalo, že příčinou proč úzkostlivá Sisinka soustavně olizovala pokojové zdi až na základní omítku bylo, že jí panička včas neodstraňovala ze srsti dredy. /V té souvislosti mne napadá, zda-li rovněž i šéf Pirátů Ivan Bartoš doma neolizuje omítku./ Důvodem vyklepanosti ustrašeného Kamila, což byl kupodivu hrozivě vyhlížející irský vlkodav, psí psycholog označil příliš konejšivé signály, které mu jeho majitelka dávala a tím mu srážela jeho sebevědomí natolik, že dokonce strachy učurával. Pozor, nesmějte se předčasně. Všechny tyto rady byly trefami do černého. Problém byl vyřešen anebo aspoň nalezena cesta k jeho vyřešení.

Já vím, že lidi nelze srovnávat se psy a kočkami, ale i tak si myslím, že stejná metoda by se dala použít i na řešení manželských vztahových problémů a mnohému rozchodu by se tak dalo zabránit. Když jsem někdy nucen sledovat populární nováckou Výměnu manželek, kde o hysterické scény opravdu není nouze, okamžitě si vzpomenu na psího psychologa a expertku na problematické kočky. V mnoha případech by těmto neurotickým protagonistům oblíbené Výměny pomohli. Někdy stačí změnit značku granulí a je rázem klid. Nyní nabídnu několik námětů, co všechno může mít vliv na četnost domácích hádek, rozbrojů a žárliveckých scén.

Věčné odpolední hádky plynule přecházející v podvečerní rozladěnost a noční nechuť k čemukoliv může mít na svědomí to, že máte v domácnosti pouze jeden televizní přijímač a navíc umístěný v ložnici. Tak jako každé domácí zvíře musí mít svou vlastní misku, tak každý partner musí mít svou vlastní televizi. Zde se nevyplatí šetřit. Rozhodně se problému nezbavíte pouze přikoupením ještě jednoho dálkového ovladače. Tím se vše jenom zhorší a akčních soubojů s ovladačem v ruce rapidně přibude.

Společná manželská postel také nemusí být důkazem spořádaného láskyplného partnerství ,pokud jeden z partnerů chrápe jako cirkulárka. Kvůli pěti minutám potěšení přece není nutných dalších šest až osm hodin utrpení, kdy se manželská postel změní v Záhořovo lože. Zakoupení další válendy se rozhodně vyplatí.

U kočiček a pejsků často pomáhaly různé hračky a udělátka. Není nic horšího než nevybouřené nebo totálně se nudící domácí zvíře. To samé platí i pro lidi. Vůbec bych se nebál předepsat i různé erotické hračky pro lidskou obdobu „vystresované Rozárky“ a „neposlušného Dandyho“- hyperaktivního teriéra, který den co den utíkal svému pánovi, aby mohl občurávat své stále se rozšiřující teritorium. Vše opravdu tkví ve zdánlivě nepodstatných detailech jako je nevhodné psí vodítko nebo chybějící škrabací stěna pro kočky. Takže pokud jde o hračky pro dospělé platí : vibrátor v šuplíku, dobrý guláš v rendlíku anebo kdo se doma dívá na erotické stránky, nezlobí. V žádném případě, to mluvím za chlapy, pokud se vám milé dámy zdá, že si váš partner kolíkuje svůj rajón, asi víc než psí psycholog mu pomůže zkušený urolog.

Autor: Vilém Ravek | úterý 18.1.2022 14:49 | karma článku: 15,83 | přečteno: 385x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,74 | Přečteno: 2719x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 573x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3646x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,47 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,92
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik