Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejlepším odborníkem na sexuální vztahy je Ústav anorganické chemie Akademie věd ČR.

Máte-li doma proutníka, píchněte mu do zadku jednu ampuli vazopresinu /hormonu věrnosti/ a rázem budete mít monogamního beránka. Než platit drahého kouče, je lepší dát na špičkové chemiky z Akademie věd.

Rozhovor se známým chemikem provádějícím už několik let výzkum v Ústavu anorganické chemie v Řeži u Prahy upoutal mou pozornost titulem -Chemie lásky a chtíče-. O lechtivé povídání o sexuálním životě mladých vědců a vědkyň ovšem rozhodně nešlo a po přečtení úvodní věty, že „na sex se můžeme dívat jako na trapné okamžiky, které jsou nejen trapné, ale možná i nebezpečné“, jsem nic takového ani neočekával. Chemie lásky a chtíče je prostě pořád chemie, ze které jsem měl na gymplu trojku a ještě byl rád. Kdybych se lépe učil, mohl jsem už dříve vědět, že pocit touhy po opačném pohlaví je výsledkem chemických pochodů, který namixovala evoluce, aby nás přiměla šířit naši genetickou informaci. Také bych věděl, že chemický vzorec lásky lze dovodit ze dvou hormonů a to vazopresinu a oxytocinu. Oba jsou tvořeny devíti aminokyselinami a tudíž láska rozhodně není sladká, ale je kyselá. Hormon vazopresin podporuje u mužů sklon k monogamním vztahům a chuť pečovat o své potomstvo a rovněž tak ryze ženský hormon oxytocin má příznivý vliv na budování vztahu mezi matkou a potomky. Ve vědecké obci je nazýván hormonem důvěry a lásky.

Na rozdíl od lásky má chtíč zcela jiný chemický vzorec. Jsou to mužský hormon testosteron a ženský estrogen. Po jejich aplikaci nás v krátké době uvedou do stavu, v němž se nám zostří zrak a vnímání okolí se nám zúží toliko na konkrétního jedince opačného pohlaví. Jde o hormony zvané startovači. Dalšími důležitými chemickými látkami jsou pak ty, které hlavně váhavějším a plašším jedincům dodávají potřebnou kuráž. Jsou to zejména serotonin, dopamin a noradrenalin. V chemii touhy dokonce není na škodu mít vyšší hladinu cholesterolu, který je potřebný k syntéze testosteronu a estrogenu.

Po přečtení rozhovoru se mi rozhodně nezostřil zrak, nezúžilo vnímání okolí a ani nezesílily mé monogamní sklony, ale kdybych se živil jako kouč pro partnerské vztahy a sexuální život, začal bych se třepat jako sklenář v okamžiku, kdy pár chytrých hlav v socialistickém Polsku vyvinulo nerozbitné sklo. Pro lukrativní sexuální koučink může mít vazopresin a oxytocin horší následky než koronavirová karanténa. Každopádně blízká budoucnost nám přinejmenším nabídne dvě varianty, jak řešit partnerské a sexuální potíže. Jedna tradiční a druhá biochemická. Uvedu pár názorných příkladů:

Klientka : Myslím si, že můj partner je mi nevěrný. Co mám dělat?

Tradiční kouč: Pokud vám opakovaně lže, kde byl, hlídá si mobil, vždycky chodívá telefonovat do vedlejší místnosti a tají výpisy z bankovního konta anebo esemeskuje uprostřed noci, když si myslí, že spíte, jsou vaše obavy oprávněné. Měli byste si spolu vážně promluvit a vůbec nejlépe bude, když oba navštívíte naši poradnu. Společně to vyřešíme.

Biochemik : Doporučoval bych pod záminkou testu na přítomnost koronaviru získat krevní vzorek vašeho partnera. Zjistíme hladinu vazopresinu v jeho krvi. V případě, že bude podnormální, postačí podávat vazopresin forte jedenkrát denně po dobu jednoho měsíce. Podle našich klinických zkušeností po této kůře váš partner požádá o rodičovskou dovolenou a stane se z něho vzorný strážce rodinného krbu.

Klient : Už šest let jsem zamilovaný, ale má dívka udržuje náš vztah pouze na bázi kamarádství a oslovuje mne bráchou. Vím, že je mi opakovaně nevěrná, pokud se to však takhle dá říci, když jsme spolu my dva doposud nic neměli. Pomozte mi.

Tradiční kouč : Zřejmě byste měl zapracovat na svém sebevědomí. Doporučuji návštěvu naší poradny, kde spolu rozebereme, co způsobuje vaši plachost a malou rozhodnost. Zatím zkuste hledat, co je na vás dobré a co se vám na vás líbí a pak o tom přesvědčte i vaši kamarádku. Přestaňte se stále porovnávat s jinými, zejména pak s jejími milenci. Soustřeďte se na sebe. Pak vás i vaše dívka bude vidět v jiném světle a získáte její city.

Biochemik : Nejprve zjistíme hladinu vašeho testosteronu, dopaminu a serotoninu. O týden později : Nyní vám injekčně aplikujeme startovací dávku serotoninu. V dalších dnech bude stačit náplast s vrstvičkou dopaminu, kterou si nalepíte na zakrytou část vašeho těla, např, hýžďový sval. Vaší partnerce přidávejte do čaje sladidlo s oxytocinem. Do dvou měsíců to bude ona, která vás požádá o ruku.

Klientka : Hodně se mi líbí můj kolega v práci. Je velmi sexy, ale je hodně plachý. Myslím, že se mu líbím, ale nakonec vždycky cukne. Poraďte, jak ho svést?

Tradiční kouč /v tomto případě koučka/: Musíte na něho opatrně, jako na plachého srnečka. Zjistěte, co ho baví a pak o předmětu jeho zájmu spolu konverzujte. Nechte ho mluvit a dělejte, že vás to, co povídá, nesmírně zajímá. Nevyplašte ho vaší iniciativou. Vytvořte iluzi, že on je lovec, i když se třepe jak srneček před vlkem. Nechte se pozvat na schůzku, ale pak se zase trochu stáhněte. Říká se tomu zákon vzácnosti. Tím vyvoláte u něho touhu mít to, co momentálně nemá. V naší poradně spolu vypracujeme celou vaši strategii.

Biochemik: Na podnikovém večírku ho pozvěte na panáka whisky, do kterého mu vhodíte směs dvojité dávky testosteronu s trojitou dávkou vazopresinu. Tím u něj vybudíte silnou milostnou touhu spojenou s přáním po monogamním vztahu. Po celou dobu se snažte trvale zůstat v postupně se zužujícím zorném poli jeho zostřujícího se vilného pohledu. Mějte dopředu už nachystané soukromí/např. zamluvený hotelový pokoj/, kde váš kolega bude moci uspokojit svou vášeň, která se do rána změní v touhu sdílet s vámi společný život.

Jo, jo, i v partnerském poradenství už nebude všechno jako dříve.

Autor: Vilém Ravek | neděle 26.4.2020 18:12 | karma článku: 18,46 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,54 | Přečteno: 2662x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 572x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3646x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,47 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Hlavní hygienička Svrčinová ve funkci končí. Vláda ji na její žádost odvolala

24. dubna 2024  14:37

Hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová skončí, vláda ji ve středu na její vlastní žádost odvolala,...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

Novým šéfem tajné služby se stane brigádní generál Bartovský, schválila vláda

24. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:13

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda ve středu schválila jeho...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  14:11

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,90
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik