Vánoční dárek – neopakovatelná příležitost k pomstě.

8. 12. 2019 15:52:04
Nemá cenu si zastírat, že ne úplně všichni chtějí vánočním dárkem potěšit. Jsou i tací, kteří o svátcích míru a klidu touží po jediném. Někoho, koho nemohou celý rok vystát, pořádně naštvat.

To věru není jednoduché. Danajský dar by například neměl „vybuchnout“ hned. Roli sebevražedného atentátníka bych nedoporučoval nikomu. Jako odstrašující příklad může sloužit jeden trumbera, který se rozhodl ukončit dlouholetý vztah tím, že do nazdobené klenotnické kazety vložil místo snubního prstenu pilníček na nehty. Ten se následně stal nebezpečnou zbraní v ruce doběla rozzuřené čerstvé ex-přítelkyně. Smysl má jen takový danajský dar, kterým obdarovaného, pokud možno s bezpečným časovým odstupem, naštvete a přesto si z něho neuděláte doživotního nepřítele a sám ze sebe vyhlášeného hlupáka a ignoranta.

Pokud to jen trochu jde, je dobré naštvat obdarovaného prostřednictvím někoho dalšího. Primitivní ale účinné je například obdarovat dítě své nesnesitelně alternativně založené veganské sestry trumpetou nebo plechovým bubínkem. Je skoro jisté, že tříletá ratolest si mezi drahými veskrze elektronickými hračkami vybere právě hloupou plechovou trumpetu. Dříve by následný randál měl jen krátké trvání, ale nikoliv u mé sestry ostentativně nezanechávající po sobě uhlíkovou stopu a vychovávající svého maličkého fracíčka podle skandinávského vzoru. Jakékoliv násilné odejmutí oblíbené hračky z ručiček maličkého je přece těžko odpustitelným zločinem.

Mnohem důmyslnější vánoční pomstou, ze které přitom vždy vyjdete jako nezištný a štědrý dobrodinec, je darovat zdánlivě hodnotný dárek skrývající však v sobě časovanou nálož. Není nic zákeřnějšího, než-li darovat lakomému příbuznému starý diesel, který by vám beztak nevzali ani v AAA auto. Obdarovaný, zvláště je-li lakotný a pro korunu by si nechal provrtat i koleno, bude nadšen. Zároveň vás bude považovat za naivního nekňubu, kterého oblafne každý šmejd nabízející levné hrnce a rychlé půjčky. Trójský nafťák ve svých útrobách však skrývá filtr pevných částic. Ten je odborníky definován jako věc přinášející ekologický užitek a vlastníkům naopak starosti a nehorázné finanční náklady – zejména když se pokazí a musí se vyměnit. Výměna přijde zhruba na pětinu pořizovací ceny nového auta. Lakotný příbuzný očekávaně nebude reagovat na varovné rozsvícení kontrolky a situaci začne řešit až ve chvíli, kdy se rapidně sníží výkon motoru a rapidně zvýší spotřeba nafty a kdy nakonec /většinou v drahém zahraničí/ přepne motor do nouzového režimu. To však už bude dávno po Vánocích.

Zkazil vám jinak sympatický zeť, ze kterého se vyklubal fanatický příznivec geocachingu, týdenní cyklistickou dovolenou, neboť jste museli každých pět set metrů zastavovat, aby mohl najít tzv. „kešku“? Přitom některé zastávky zabraly i dvacet minut, neboť se specializoval hlavně na ty adrenalínové nejvyšší obtížnosti /drsnokešky/ umístěné někde na skále, pod vodou nebo v koruně stromu. Dobrým danajským darem, na kterém si na něm zchladíte žáhu, je zakoupit mu ve slevomatu za dva tisíce speleo ferratu v Moravském krasu. Její program je následující: Kontrolní přeměření obvodu břicha účastníků, neboť nejužší místo jeskynní sluje činí 60x40 centimetrů, a podpis formuláře čestného prohlášení, že žádný z účastníků netrpí klaustrofobií a jinými psychickými poruchami. Pokud by začal někdo v podzemní skalní puklině v šířce větší odpadní roury jančit, situace by fakticky neměla řešení. Pak každý účastník dostane přilbu, čelovku,kombinézu zajišťující přežití v mrazivé vodě na tři až šest hodin, sedací úvaz, jistící horolezecký set s karabinami a kartičku s rodným číslem pro případnou identifikaci /ne nebojte, je to jen formalita/. Poté se skupinka klientů seznámí s profilem ferraty. Názvy jednotlivých částí mluví za vše : Utržené splachovadlo, Porodní bolesti, klaustrofobická plazivka Šnek, vertikální skluzavka do temnot Šneček, uklidňující průlez Tykadlo po němž následuje výšvih do Šnečí ulity. Po dosažení malého podzemního jezírka pak na nikoho nečeká ani jedna keška – jen stejně strastiplná cesta zpět. Kdo by si v té chvíli vzpomněl na vánoční Tichou noc, svatou noc.

Danajský dar si zaslouží i ten, který vám sám o minulých nebo předminulých Vánocích taky nějaký dal pod stromeček. Velmi zákeřné je zakoupit dotyčnému akční zpáteční letenku nějaké nízkonákladové letecké společnosti. Doporučuji mezi příletem a odletem do příslušné destinace zvolit časový úsek nejméně pět dnů a také se nebát tří až čtyř přestupů, takže ze dvou hodin letu se doba protáhne na jedenáct hodin.

Pokud máte v rodině zarputilého homofoba, je pro něho nejlepším danajským darem poukaz na preventivní urologické vyšetření u pana doktora s rukama jak lopaty.

No, to by snad pro dnešek stačilo.

Autor: Vilém Ravek | neděle 8.12.2019 15:52 | karma článku: 19.12 | přečteno: 648x

Další články blogera

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma článku: 16.19 | Přečteno: 418 | Diskuse

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma článku: 25.32 | Přečteno: 474 | Diskuse

Vilém Ravek

Zbohatlý křupan, premium osobní bankéřka a Tři sestry

U podpisového vzoru se doporučuje z bezpečnostních důvodů zkombinovat vlastní podpis s heslem, obrázkem nebo grafickým symbolem. Může to klidně být i grafický symbol rockové skupiny Tři sestry.

15.2.2024 v 20:31 | Karma článku: 21.92 | Přečteno: 518 | Diskuse

Vilém Ravek

Kdybych byl Tomiem a měl jeho močák.

Před pár dny se v Poslanecké sněmovně stal zázrak. Tomio Okamura dokázal s plným močovým měchýřem mluvit bez přerušení jedenáct hodin, neboť se mu podařilo zastavit ve svém těle proces látkové výměny.

28.1.2024 v 19:31 | Karma článku: 22.62 | Přečteno: 447 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.26 | Přečteno: 270 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.10 | Přečteno: 462 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.18 | Přečteno: 112 | Diskuse
Počet článků 280 Celková karma 21.51 Průměrná čtenost 1548

Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...