Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejhoršími pracujícími důchodci jsou alfa samci. Nejlepšími gama samci.

Tím ovšem nemám na mysli ty alfa samce s přetočeným pracovním tachometrem, kteří berou šéfovský plat a k tomu ještě starobní důchod. Ti jsou, jak říkáme v naší odborné hantýrce „nepraví prduši“.

Dokud je totiž alfa samec vůdcem stáda, tak je čistým alfa samcem bez jakýchkoliv přívlastků. Pokročilejší věk z něj totiž dělá ještě nebezpečnějšího tvora, než byl kdykoliv předtím, kdy mu alespoň záleželo na ženských. Mám na mysli takové alfa samce, kteří se chtějí z důchodu vrátit do pracovního procesu jako se Napoleon chtěl vrátit z ostrova Elby zpět do císařského paláce. Je sice pravda, že dnes v době nedostatku pracovních sil je i penzionovaný alfík dobrý, ale to neplatí o vedoucích a dobře placených flecích. Zde je pořád hodně povolaných ale málo vyvolených. Sezónní a jiné výpomocné práce pro stále ještě zdatné dědky, kteří ještě umějí máknout, jsou, ale není většího průšvihu, než když se ukáže, že na první pohled zdatný pracovitý dědek je zároveň i alfa samec. Každý personalista by měl vědět, že ani pracovní zařazení do funkce topiče kotle na tuhá paliva alfa samectví z hlavy nikomu nevytluče. To je dopředu jasné. Vím to z vlastní zkušenosti. Takový topič, o jehož předchůdci se pomalu ani nevědělo, se bude okamžitě dožadovat své účasti na pracovních poradách vedení. A jako za koho byste tam byl? No za kotelnu. Bez ní si v zimním období nikdo ani nevrzne a nikdo jiný problematice obsluhy kotle nerozumí. No dobře, dobře. Na začátku topné sezóny si vás pozveme. Alfa samec tenhle ústupek ovšem nepovažuje za vítězství, ale za projev těžko akceptovatelného povýšenectví, které by se nemělo trpět. Silou své osobnosti přetáhne na svou stranu uklizečky a ostatní pomocný personál se zvýšeným výskytem beta a gama samců. Na poradě vedení se pak vytasí s požadavkem, aby se místo investice do rozšíření počítačové sítě raději pořídil nový kotel a vyměnila se topná tělesa.

K jeho vlastní smůle však dosáhne jen toho, že rázem přestane být pod hranicí rozlišovacích schopností stávajícího šéfa /zpravidla také alfa samce nebo alfa samice/. Konce alfa samců ,i těch na vejminku ,bývají zpravidla fatální.

U gama samců je situace přesně opačná. Ti jsou přímo předurčení k dlouhému pracovnímu životu a závěrečné „prdušství“ zpravidla bývá pro ně vrcholem jejich kariéry. Zažívají štěstí, kterého se jim v předchozích letech submisivního hrbení dostávalo jen zřídka. S jistotou státem garantovaného důchodu se stává jakýkoliv jejich další příjem tučnou prémií navíc. Konečně tak mohou poznat, jak by se jim mohlo žít, kdyby měli ostřejší lokty a drzejší čelo a nebáli se přihlásit o zvýšení platu. Teď ho mají a přitom makají jen na zkrácený úvazek. Celoživotní nezájem žen je už tolik netrápí. V jejich věkové kategorii zdědkovatěli i alfy a bety. I na ně už baby kašlou. Bůh konečně začal být ke všem stejně spravedlivý. Gamíci často bývají ke stáru zdravější a kdyby nebyli od přírody málo průbojní, mohli by se na stará kolena stát klidně i alfy, které teď často potkávají s francouzskými holemi. Mnozí gamíci si dokonce až nyní plní své dávné sny, o kterých se jim opravdu mohlo jen zdát. Není to všeobecně známo, ale donedávna poměrně dost gamíků pracovalo na málo placených místech operátora nebo obsluhy lékařského rentgenu. Jak už zařazení do skupiny gama samců napovídá, většina z nich je odolná proti gama záření a díky tomu bez újmy na zdraví snesou i zvýšené dávky radioaktivity. Další jejich výhodou je, že se před nimi ženy nestydí. Projevuje se totiž u nich tzv. celluloidový efekt, který je v předchozích životních etapách často traumatizoval, ale který se nyní stal jejich výhodou. Pryč jsou ty doby, kdy holky vykazovaly z šatny alfy a bety, jen Pepíček gama mohl zůstat, protože je hodný a neškodný. Přitom by ho ovšem stejně vykoply, pokud by zůstal, neboť by si svou nečekanou opovážlivostí okamžitě vykoledoval dočasné povýšení do skupiny beta. Nyní zůstat může a ještě rozkazovat. Například : Svlečte se do pasu! Ano i podprsenku. Od pasu dolů si všechno sundejte! I kalhotky, prosím. Na rozdíl od alfíků, kteří na podřízených pozicích určených pro pracující důchodce se vyloženě trápí, gamíci u rentgenu mají šanci, že jim pošlou na povinný rentgen plic všechny finalistky krajského kola Miss České republiky. Zatímco VIP hosté si budou maximálně užívat jejich promenádu v plavkách, celofánový gamík si bude užívat promenádu topless, kterou si bude navíc režírovat sám : Nadechněte se, nedýchat a nehýbat se..děkuji. Další prosím...

I kdyby si však gama samec místo obsluhy lékařského rentgenu nesehnal, i tak mu bude blaze. Už nemusí vítězit, už nemusí neúspěšně balit hezké ženské a s jedním příjmem navíc si ho dokonce začne vážit i jeho vlastní žena /jen nám tatínku dlouho vydrž/. Prostě gama happy end.

 

Autor: Vilém Ravek | neděle 27.10.2019 19:48 | karma článku: 19,32 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 35,91 | Přečteno: 2392x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,62 | Přečteno: 566x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

Čím je někdo divnější, tím více má sledujících a je v balíku

Shrnul bych to tak. Na rozdíl od minulosti platí, že být bizarní se vyplácí. Máš velký zadek? Nevadí. Běž na operaci a nech si udělat ještě pětkrát větší a každý den na něm něco promítni. Třeba reklamu.

31.3.2024 v 23:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 3640x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma: 19,27 | Přečteno: 586x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma: 25,76 | Přečteno: 525x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,75
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik