Jaký by měl být prezident? Nejapný a alespoň trochu blboun.

2. 09. 2018 13:17:29
Ve skutečnosti nezáleží na tom, zda-li blboun nejapný žil na ostrově Mauricius nebo na ostrově Madagaskar. Důležité je, že prezident Miloš Zeman žije v Česku.

Nad naším panem prezidentem nelze vyhrát, maximálně jen remizovat. Jediné, co na něho platí, je stav, který se někdy označuje jako „klid po pěšině“. Podobně je to prý se žralokem. Není li v pohybu a tím pádem mu voda dostatečně nepropírá žábry, udusí se. Proto náš pan prezident potřebuje k životu novináře, kteří o něm podávají negativní informace. Ti z nich, kteří ho adorují, sice vyznamenává, ale nejsou mu k ničemu, neboť ho tlačí do nežádoucího klidu a míru. Skutečná symbióza, jakou jsme snad u žádného jiného politika nezažili, existuje právě mezi Milošem Zemanem a těmi, kteří už dávno ví, že dobrá zpráva je jen špatná zpráva a mediálně vděčný rovná se kontroverzní.

To je jako s nyní opět aktuálním blbounem nejapným. Ve skutečnosti nezáleží na tom, jestli blboun nejapný žil na Madagaskaru nebo na ostrově Mauricius. Jelikož, jak už tu zrekapituloval jiný bloger, Miloš Zeman skoro dvacet let opakovaně tvrdí, že blboun žil na Madagaskaru, tak pro skalní příznivce pana prezidenta tam žil. To není otázka vědy, ale otázka víry. Pro sluníčkáře žil na maličkém Mauriciu /a tam by se ostatně měli odstěhovat i oni/ a pro ty ostatní žil na krásném velkém Madagaskaru. Miloš Zeman, a z toho pramení jeho neporazitelnost, totiž může říkat cokoliv, aniž bych si tím uškodil. Obrazně řečeno každým dalším „Madagaskarem“ nebo „článkem vlevo dole“ jeho preference ještě více narostou. Ostatně už dvakrát vyhrál prezidentské volby a jen Ústava a únava mu zabrání dosáhnout hattricku.

Bohužel ani Česká konference rektorů doposud nedokázala věrohodně vysvětlit, proč nakonec vždy vítězí ten, který by měl podle všech těch draze placených spin doktorů totálně pohořet. Příklon českého národa k plebejství? Na to nejspíše vsadil finalista posledních prezidentských voleb prof. Drahoš. Co mu ale bylo platné, že umí stáhnout králíka a naštípat dřevo? Kdyby se o totéž pokusil Miloš Zeman, musela by do půlhodiny zasahovat letecká záchranná služba. Kdo má oči tak vidí Zemanovu až extrémní manuální nešikovnost. Jakékoliv pracovní nářadí drží jako prase kost. Když plebejství, tak tedy jaké? Všechno ukazuje na neotesanost, která však není prosta jisté intelektuálnosti. Ta se však v případě Miloše Zemana postupně, ať už vědomě nebo díky neúprosného běhu času, vytrácí. Inteligentní neotesanost se tak postupně změnila...v nejapnost. Ani metamorfóza vtipnosti v nejapnost však Miloši Zemanovi neuškodila, ba naopak. Nikoliv „kníže má k lidu blíže“. Tím že nechá pro čeládku narazit sud piva a posedí s nimi na chvíli v šenku a řekne nějaké peprnější slovo, nepřestane být knížetem pánem a nestane se Rumcajsem. Pořád bude platit nechoď Vašku s pánem na led. Kníže nikdy nevleze do gumového člunu ustrojen tak, aby vynikly všechny jeho tělesné nedostatky. Monstrózní tělesná nedostatečnost daná až teatrálně na odiv. V tom spočívá, nebojím se říci, světová jedinečnost našeho prezidenta. Tak nějak asi musel působit na portugalské mořeplavce blboun nejapný, když se vylodili na ostrově Mauricius. Nejapné blbounství, dozajista alespoň částečně stylizované, zde u nás v kotlince boduje. Kdo chce být prezidentem, měl by být maximálně nejapný k protivníkům a jejich voličům a tak trochu blboun. Na Madagaskaru nikoliv, ale v Česku určitě.

Autor: Vilém Ravek | neděle 2.9.2018 13:17 | karma článku: 24.50 | přečteno: 919x

Další články blogera

Vilém Ravek

Náhlá smrt na nočním singletrailu

Singletrail je jednosměrná úzká stezka se skoky a klopenými zatáčkami. Měl by být bezpečný pro všechny cyklisty, ale nikoliv v noci a při velké rychlosti.

16.3.2024 v 15:28 | Karma článku: 16.19 | Přečteno: 418 | Diskuse

Vilém Ravek

Babičky a dr. Weiss doporučují na úporný kašel Psí sádlo

Máš rýmu, úporný kašel nebo jsi hodně slabý na plíce? Tak to si piš, že psí sádlo ze všech sádel pomůže ti nejvíce.

24.2.2024 v 18:51 | Karma článku: 25.32 | Přečteno: 474 | Diskuse

Vilém Ravek

Zbohatlý křupan, premium osobní bankéřka a Tři sestry

U podpisového vzoru se doporučuje z bezpečnostních důvodů zkombinovat vlastní podpis s heslem, obrázkem nebo grafickým symbolem. Může to klidně být i grafický symbol rockové skupiny Tři sestry.

15.2.2024 v 20:31 | Karma článku: 21.92 | Přečteno: 518 | Diskuse

Vilém Ravek

Kdybych byl Tomiem a měl jeho močák.

Před pár dny se v Poslanecké sněmovně stal zázrak. Tomio Okamura dokázal s plným močovým měchýřem mluvit bez přerušení jedenáct hodin, neboť se mu podařilo zastavit ve svém těle proces látkové výměny.

28.1.2024 v 19:31 | Karma článku: 22.62 | Přečteno: 447 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.82 | Přečteno: 398 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.13 | Přečteno: 1135 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 433 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 280 Celková karma 21.51 Průměrná čtenost 1548

Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...